Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Η καλλονή σύζυγος του Εμίρη του Κατάρ

Κανείς δε μπορεί να μαντέψει την ηλικία της


Η ¨Lady Qatar¨,όπως χαρακτήρισε σε δημοσίευμά της η "La Republica" τη Μόζα Μπιντ Νάσερ αλ Μισνέντ, δεν είναι μόνο μια από τις πιο δυναμικές και πλούσιες γυναίκες στον κόσμο αλλά η ομορφιά της είναι σχεδόν σκανδαλώδης.
Κανένας δε μπορεί να φανταστεί ότι η πανέμορφη σύζυγος του εμίρη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Θάνι είναι κιόλας 61 ετών.Ο σείχης του κατάρ τη γνώρισε όταν ακόμα σπούδαζε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Κατάρ σε ηλικία 18 ετών.Η πριγκίπισσα διακρίνεται για τη μόρφωσή της, τη δυναμικότητά της και την έντονη διεθνή φιλανθρωπική δράση της. "Να σκέφτεστε ελεύθερα και να ρισκάρετε. Η ζωή θέλει ρίσκο και γι’ αυτό να μην φοβάστε" ήταν τα λόγια της πριγκίπισσας Μόζα σε συγκέντρωση επιχειρηματιών που είχε γίνει στην Ντόχα του Κατάρ.Η πριγκίπισσα Μόζα ταξιδεύει ανά τον κόσμο, δίνει διαλέξεις σε Ευρώπη και Αμερική, κατέχει ήδη μια θέση στη λίστα του "Forbes" με τις 80 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη και ξέρει να εναλλάσσει με άνεση τη μαντίλα με τα συνολάκια του Versace, χωρίς να προσβάλλει τη θρησκεία και την οικογένειά της. Είναι πρόεδρος του ιδρύματος του Κατάρ για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και την Ανάπτυξη των Κοινοτήτων, από το 2003 είναι ειδική απεσταλμένη της UNESCO για τη βασική και ανώτερη εκπαίδευση, ενώ έχει ιδρύσει το Διεθνές Ταμείο για την Ανώτερη Εκπαίδευση στο Ιράκ.


Η αγορά του πιο αλλόκοτου σκάφους, αλλά και η εξαγορά του 25% της Porsche είναι δυο ακόμη επιθυμίες της Μόζα, τις οποίες πραγματοποίησε ο εμίρης, χωρίς δεύτερη σκέψη.Λάτρης της ελληνικής μυθολογίας, επιθυμεί διακαώς να επενδύσει στην Ελλάδα, ως τώρα όμως εμφανίζεται να έχει επενδύσει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο αγοράζοντας ακίνητα, αεροδρόμια, λιμάνια και καταστήματα.


Το περιοδικό "Forbes" τοποθετεί τον εμίρη, που αυτές τις ημέρες κάνει συχνά τις διακοπές του στα ελληνικά νησιά του Ιονίου, στην 7η θέση της λίστας με τα πιο πλούσια μέλη βασιλικών οικογενειών στον κόσμο, με προσωπική περιουσία η οποία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2 δισ. δολάρια.


Η οικογένεια του κυβερνά το Κατάρ περισσότερο από 150 χρόνια και ο ίδιος είναι απόφοιτος της βρετανικής στρατιωτικής ακαδημίας Sandhurst. Θεωρείται από τους πιο φιλελεύθερους ηγέτες ανάμεσα στις χώρες του Περσικού Κόλπου και παρείχε μεγάλο μέρος από το αρχικό κεφάλαιο για τη δημιουργία του τηλεοπτικού σταθμού Al Jazeera.


Τα χρήματα που διαχειρίζεται και επενδύει αγγίζουν τα 50 δισ. ευρώ. Διαθέτει ένα από τα ομορφότερα σκάφη του κόσμου, το "Αλ Μιρκάμπ", μήκους133 μέτρων, καθώς και άλλες μικρότερες θαλαμηγούς.Το "Αλ Μιρκάμπ" έχει πέντε διαμερίσματα και μπορεί να φιλοξενήσει δέκα καλεσμένους, ενώ διαθέτει και μια σουίτα VIP την οποία χρησιμοποιεί ο ίδιος ο εμίρης.


Πριν δυο χρόνια απέκτησε τον οίκο μόδας Valentino και αυτή ήταν μια είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου και έδειξε ότι η Μόζα θα απασχολήσει πολλές φορές τον τύπο και το διεθνές jet set και στο μέλλον.thetoc.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου